Salină în București

Salină în București

În luna decembrie am aflat întâmplător că pe 2 ianuarie 2020 Terra Salin va deschide o salină în Bucureşti. Mi s-a părut o idee grozavă să avem o salină chiar în oraş aşa că ne-am programat şi noi chiar în prima zi să vedem cum este. Ne-am îndrăgostit imediat de acest loc și ne-am propus să îl vizităm frecvent.

Salina este în Gramont Center, la parterul unei clădiri de birouri, și este împărțită în 2 camere: camera adulților şi camera copiilor. Noi am fost cu copiii aşa că am rezervat camera copiilor, însă am aruncat un ochi şi în camera adulților. Acolo sunt șezlonguri pe care te poți relaxa pe durata ședinței sau poate te poți chiar odihni puțin. Ce ne-a plăcut a fost că vizita se face doar pe bază de programare, iar noi am avut camera copiilor doar pentru noi.

În salină

Ambele camere au pereții acoperiți cu sare și sunt conectate la halogeneratorul care dispersează microparticule de sare în atmosferă pentru o eficiență mai bună a terapiei. Podeaua este acoperită cu sare grunjoasă care oferă o sezație minunată tălpilor desculțe, dar poate fi folosită și la joaca copiilor. Microbii nu rezistă în mediul cu o concentrație așa mare și am putut sta în siguranță fără mască.

Cu picioarele în sare

Camera copiiilor are o grămadă de jucării care se pot folosi în combinație cu sarea de pe jos, măsuță cu scăunele, cărți de citit, dar şi o hartă imensă cu animale. Nu există limită de vârstă așa că am fost cu ambii copiii (Iulia de 1 an și Adrian de 9 ani) și nici nu am realizat când au zburat cele 45 de minute cât durează o şedință. În timpul petrecut înăuntru ne-a curs puțin nasul, însă este un efect normal al terapiei care a trecut imediat ce am ieșit afară.

Ședințele de haloterapie au efect antibacterian, antiinflamator, dezinfectant și mucolitic. În funcție de afecțiuni și vârstă se recomandă un anumit număr de ședințe, însă se pot face și preventiv pentru creșterea imunității. Pentru o eficiență mai bună este recomandat ca după vizită să nu se consume băuturi sau alimente aproximativ 30 de minute astfel încât sarea să îşi facă efectul.

Personalul a fost foarte amabil, atât la telefon când am primit informațiile legate de vizită, dar și pe parcursul vizitei. Ni s-au oferit o multitudine de informații utile și am primit răspunsuri la toate întrebările.

Dacă vrei să tratezi într-un mod natural o afecțiune respiratorie sau să fii sănătos, dacă vrei să mergi cu copiii într-un loc de joacă diferit sau pur şi simplu să te relaxezi într-un mod inedit îţi recomand să le faci o vizită celor de la Terra Salin. Vei avea o experiență plăcută și cu siguranță îți vei dori să te reîntorci la ei. 

Leave a Reply