Sterilizarea biberoanelor și a veselei

Sterilizarea biberoanelor și a veselei

Laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebeluș în primele luni de viață. Cu toate astea, din diferite motive, există situații în care este necesară completarea cu lapte praf sau hrănirea exclusivă cu formulă.

Atunci când vine momentul de a asigura alimentația bebelușului cu lapte praf trebuie avute în vedere trei elemente: tipul de lapte praf, tipul de biberon care se va folosi și modul în care se vor curăța biberoanele.

În primăvară a venit momentul să îi dăm Iuliei lapte formulă și am început cercetarea în a căuta un răspuns la cele trei elemente de mai sus. După ce am vorbit cu medicul pediatru și am întrebat și alte mămici, am hotărât să îi dăm lapte Hipp. Din fericire nu a avut reacții neplăcute, a luat bine în greutate și nu s-a constipat.

Legat de biberoanele folosite, am optat pentru cele de la Tommee Tippee și am fost mulțumiți de ele. Au o formă ușor de manevrat, gura largă și se pot spăla cu ușurință. Tetinele au o formă naturală pentru hrănirea bebelușului și există o gamă variată dintre care poți alege.

Sterilizarea biberoanelor am făcut-o folosind un sterilizator de la Philips Avent care ne-a fost de mare folos. Este încăpător, ușor de folosit, iar sterilizarea cu ajutorul aburilor este foarte rapidă.

Am început diversificarea Iuliei la 5 luni și am fost foarte încântați că sterilizatorul este ajustabil și putem steriliza și biberoanele și vesela în același timp. La început nu ne-am gândit cât timp le vom steriliza. Am zis că vom lua decizia pe parcurs în funcție de cum vor decurge lucrurile.

În apropiere de 6 luni a început perioada descoperirii cu gurița a mediului înconjurător așa că am început să ne gândim dacă mai are rost să continuăm cu sterilizarea veselei. Am mai așteptat o perioadă și aproape de 7 luni am hotărât că le vom spăla și va fi suficient. În primele zile am avut câteva emoții să nu se întâmple ceva, însă totul a fost bine.

În ceea ce privește biberoanele am hotărât că vom continua să le sterilizăm încă o perioadă. La 8 luni și puțin am fost în concediu cu autorulota. Având în vedere că ar fi fost mai complicat să le sterilizăm acolo, ne-am gândit că este momentul potrivit să renunțăm. După ce am fost plecați 7 zile am constatat că oricât am spăla biberoanele parcă nu arată la fel ca după sterilizare. Așa că atunci când am revenit acasă am reluat sterilizarea lor pentru a le curăța cât mai bine, dar și pentru a ține departe mirosul neplăcut pe care îl capătă plasticul.

Dacă ne întrebi acum cât vom mai continua cu sterilizarea lor, sincer nu avem un răspuns concret. Cel mai probabil vom continua cu acest procedeu până când vom reduce numărul de mese de lapte și instinctul ne va spune că este de ajuns 🙂

Tu până la ce vârsta ai sterilizat biberoanele și vesela bebelușului tău?

*Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Leave a Reply