Prima lună la Iuladi Kids
Cresa si gradinita Iuladi Kids

Prima lună la Iuladi Kids

Orice proiect nou necesită timp și energie, dar mai ales pasiune și dorință pentru a crea mediul pe care ți l-ai imaginat. Atunci când deschizi o grădiniță este nevoie, pe lângă cele de mai sus, și de multă răbdare și optimism.

Ei bine, uite că a venit toamna, iar odată cu ea s-a încheiat și prima lună de Iuladi Kids despre care vreau să vă povestesc astăzi. Deși noi am avut oficial deschiderea pe 19 iulie, în perioada 19 iulie – 1 august a fost perioada de vizite și prezentări. În perioada pre-înscrierilor aprox 50 de părinți și-au dorit să ne cunoască așa că am rezervat timp pentru a povesti cu fiecare și a le prezenta locația.

Astfel că pe 2 august Iulia a avut primii ei 2 colegi de care s-a atașat și cu care s-a jucat imediat. Ulterior au început ușor-ușor să vină pe parcurs, iar acum gupa baby este aproape formată. Faptul că au venit treptat i-a ajutat să se acomodeze mai ușor, dar și să se cunoască mai repede. Am decis că pentru moment grupa baby se va opri la 12 copii, care vor fi asistați zilnic de o educatoare și o îngrijitoare.

În luna septembrie ne vom concentra pe grupa 3-6 ani întrucât sunt și copii din această categorie de vârstă care vor să facă parte din povestea Iuladi Kids. Pentru ei am pregătit sala Lumea subacvatică în care se vor auzi în curând râsetele copiilor.

Pe parcursul acestei luni am avut și provocări. Am avut copii care nu vroiau să mănânce sau să doarmă, copii care s-au acomodat ușor, dar și copii care s-au desprins mai greu de cei dragi. Din fericire nu am avut copii bolnavi, ceea ce ne-a bucurat foarte mult. Am avut parte și de bucurii din partea ștrumfilor noștri. Cu fiecare săptămână se văd mici progrese în dezvoltarea lor și este o satisfacție enormă ca acest lucru se întâmplă în grădinița noastră.

Cele mai frumoase momente sunt cele când intri pe poartă și copiii vin cu drag să îți dea o îmbrățișare sau să îți povestească ceva cu nerăbdare. Iar când vine vorba despre adulți, feedback-ul lor este cel mai încurajator lucru. Eu le povestesc părinților la vizite că grupa baby și grupa mică folosesc sălile de la parter, iar grupele mijlocie și mare vor merge către etajul 1 și către mansardă, pe măsură ce se vor forma grupele. La primele vizite, mămica unei fetițe de la grupa baby mi-a zis că îi place tare mult noi și că își dorește ca fetița ei să ajungă cu noi până la mansardă, lucru care m-a emoționat foarte tare.

Este o bucurie enormă că am reușit să transmitem încredere părinților, iar cei mici sunt încântați să vină zilnic la noi. Vom continua să punem suflet și să dăm ce avem mai bun pentru a continua povestea minunată pe care am început să o scriem 🙂

Leave a Reply