Oscar și Tanti Roz

Oscar și Tanti Roz

Oscar și Tanti Roz este una dintre cărțile care m-au impresionat cel mai tare datorită încărcăturii emoționale, dar și datorită faptului că lasă o amprentă asupra modului în care percepi lucrurile. Odată ce ai început lectura acestei cărți, efectiv nu o mai poți lăsa din mână. Modul în care trăirile sunt povestite, dar și valul de sentimente care năvălesc asupra ta la fiecare pagina te fac să citești paragrafele pe nerăsuflate.

Cartea este scurtă, în aproximativ 1 oră vei reuși să o parcurgi, dar va fi o oră cât multe altele la un loc. Parcurgînd paginile vei afla povestea lui Oscar, un băiețel în vârstă de 10 ani care este bolnav de cancer. Acțiunea cărții se petrece în spital, pe parcursul ultimelor zile înainte de a se stinge din viață, iar timpul pare că stă în loc.

Deși este la o vârstă mult prea fragedă pentru a-și lua rămas bun de la viață, acest băiețel curajos alege să se bucure de viață până în ultima clipă alături de prietena sa, Tanti Roz, care îi rămâne alături până la final reușind să îl facă să-și petreacă fericit ultimele zile de viață.

Neîntrecută  în născocit poveşti şi jocuri, Tanti Roz este cea care-l învaţă pe copil cum să trăiască în fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi cum să-i scrie scrisori lui Dumnezeu ca să nu se mai simtă singur. Pe parcurs acesta scrie 14 scrisori lui Dumnezeu care sunt de fapt etape ale unei călătorii către sufletul lui. “De ce lasă Dumnezeu pe lumea asta boli şi bolnavi? Dacă e atât de bun, de ce lasă atâta suferinţă? Am găsit şi răspunsul: pentru că viaţa e un împrumut.”

Citind-o am realizat că deși pare că cei mici sunt neștiutori, sunt situații în care îi învață pe adulți să redescopere bucuria lucrurilor mărunte. Greutățile vieții ne pun la încercare în fiecare zi, însă este important modul în care reacționăm în fața acestora și atitudinea pe care o avem. Modul pozitiv a lui Oscar de a vedea lucrurile este unul din acele lucruri care te fac să îndrăgești cartea și mai mult.

Oscar și Tanti Roz este o poveste emoționantă și o lecție de viață în același timp, care te pune pe gânduri cu privire la viață și la lucrurile importante. La final vei ajunge la concluzia că este momentul să îți redefinești lista de priorități și să îți petreci timpul făcând lucruri care îți pun un zâmbet pe buze. O carte de care îmi aduc aminte cu mare drag. Dacă te-am convins să o citești, o poți găsi online aici sau o poți cumpăra de aici. Lasa-mi un comentariu mai jos și spune-mi ție cum ți s-a părut această carte.

Leave a Reply