Mama e cea mai frumoasă

Mama e cea mai frumoasă

Viața de femeie nu este ușoară, iar treburile unei mame nu se termină niciodată. Au zis-o o mulțime de oameni și o poate confirma fiecare femeie care îți iese în cale. Chiar și așa pot spune cu mâna pe inimă că să fii mamă este minunat, iar fiecare mamă este frumoasă în felul ei.

Odată cu apariția copiilor, timpul parcă s-a micșorat considerabil. Deși mă străduiesc mereu să am grijă și de mine ca femeie, se văd urmele anilor care au trecut, a kilogramelor din sarcină care au refuzat cu încăpățânare să plece, a urmelor albe pe piele pe ici și pe colo, iar astea sunt doar câteva dintre lucrurile care aduc nemulțumirea din fața oglinzii.

Cu toate astea, privirea copiilor mei atunci când se uită la mine de parcă nimic nu mai contează și atunci când mă îmbrățișează sau când le fur câte un pupic mă fac să mă simt cea mai frumoasă.

Nu mai am tonusul de acum 10 ani, însă acum am ceva mai valoros. Am două suflețele care mă sorb din priviri și pentru care colăcelul meu pufos reprezintă un loc de refugiu atunci când sunt triști, supărați sau somnoroși.

Am ajuns să cred că deși coafura nu mai stă ca altădată, machiajul nu mai este la fel de sofisticat, iar hainele mulate nu mai sunt o opțiune, frumusețea unei mame vine în primul rând din interior. Parcă avem mereu o sclipire în ochi și radiem de fericire pentru că știm cât suntem de norocoase că acești copii ne-au ales pe noi să îi iubim.

Ceea ce noi considerăm ”imperfecțiuni” sunt de fapt urme de iubire care ne vor însoți mereu pentru a ne aminti că orice s-ar întâmpla vom rămâne ”perfecte”.

Așa că ceea ce ai de făcut azi este să lași atitudinea să își pună magia în mișcare în fața întâlnirii importante cu oglinda. Simte-te bine în corpul tău pentru că ești mai frumoasă decât crezi.

Leave a Reply