La plimbare prin parcul Carol

La plimbare prin parcul Carol

În perioada asta este destul de complicat să mai găseşti locuri în care poți ieşi care să fie deschise şi în care să te simți în siguranță. Cu toate astea, au mai rămas câteva variante, iar ieşitul în aer liber este prima pe listă.

Din dorinţa de a diversifica ieşirile în aer liber am căutat pe internet variante şi aşa i-am descoperit întâmplător pe cei de la Secret Romania. Ei îți pun la dispoziție o hartă virtuală cu indicii şi aşa începe căutarea de comori din parcul Carol din Bucureşti. Folosind telefonul mobil parcurgi indiciile, răspunzi la întrebări şi afli următoarea pistă. Interesant este că poți face asta oricând, iar pe măsură ce descoperi indiciile afli şi lucruri interesante despre parc şi monumentele din el.

În detaliile de pe site este menționat că traseul durează aproximativ 1 oră şi jumătate. Noi am parcurs jumate din traseu în acest interval fiind cu căruțul şi apoi ne-am oprit pentru că se făcusem cam frig. Cu toate astea am ajuns la monumentul ostaşului necunoscut atunci când se schimbau gărzile și am fost suprinși de strictețea ceremoniei deși erau doar cațiva soldați. Căutarea de indicii fost o experință interesantă și pentru noi și pentru Adrian și cu siguranță vom repeta experiența când vom mai avea ocazia.

Tot în parcul Carol am vizitat şi Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida. Îl aveam de ceva timp pe lista lucrurile de vizitat, însă nu apucasem să ajungem să îl vedem. Muzeul este foarte mare şi conține diferite piese electrice, primele modele maşini și motociclete, sisteme cu abur, machete de locomotive, dispozitive de măsurat, machete de mine etc. Exponatele nu sunt interactive din păcate, însă la fiecare piesă există câte o pancartă cu detalii despre acel obiectul respectiv. Mi s-a părut interesant să descoperim acele lucruri, iar faptul că era o mare diversitate de domenii ne-a ținut curioşi pe tot parcursul vizitei. Având în vedere că în muzeu eram doar noi patru, părea că muzeul şi-a deschis porțile doar pentru noi.

La ieşirea muzeului se închiriază carturi cu pedale sau biciclete cu locuri multiple. Dacă îți place să pedalezi cu cei dragi, vrei să te distrezi sau pur şi simplu vrei să te încălzeşti într-o zi răcoroasă de toamnă asta este o idee grozavă. Noi am închiriat o bicicletă de 4 locuri şi am pornit la drum. Ne-am plimbat pe aleea laterală, dar şi pe aleea principală cu piatră cubică. Deși pe piatra cubică eram cam zguduiți acolo a fost partea cea mai distractivă.

La plimbare cu bicicleta

Bineînțeles că după plimbăreală este nevoie şi de încărcarea bateriilor aşa că un popas la chioşcul de dulciuri şi rontăieli este binevenit. Am găsit pe aleea principală un loc cu popcorn, porumb fiert şi copt, ronțăieli dulci şi sărate, înghețată şi răcoritoare.

Ne-a plăcut escapada din parcul Carol pentru obiectivele interesante, pentru faptul că este un parc frumos şi neaglomerat, iar parcarea din Piața Libertății este suficient de încăpătoare.

Tu pe unde ieşi cu copiii în această perioadă?

*Photo by Krzysztof Kowalik on Unsplash

Leave a Reply