Emoțiile la cea de a doua sarcină

Emoțiile la cea de a doua sarcină

Întotdeauna mi-am dorit să am doi copii, nu aveam prea mari preferințe legat de sexul lor, însă am știut că vreau să fie doi. Iată că dacă îți dorești ceva suficient de mult se întâmplă așa că acum sunt fericita mămică a Iuliei și a lui Adrian.

Pe parcursul sarcinii am primit întrebări despre cum se resimt emoțiile a doua oară având în vedere că am mai trecut o dată prin această experiență și stiu la ce să mă aștept. Ei bine, pot să vă spun sincer că emoțiile au fost la fel de intense, poate pe unele dintre ele le-am resimțit un pic mai tare tocmai pentru că știam ce ar trebui să se întâmple.

Dar hai să le luam pe rand 🙂

Primirea veștii că o să am un bebe

Vestea venirii bebelușului ne-a surprins cu adevărat întrucât s-a întâmplat chiar când ne așteptam mai puțin. A fost un sentiment amestecat de bucurie și teamă să nu se întâmple ceva rău care să strice mărirea familiei. Până la reconfirmare eram foarte fericită, însă îmi era teamă să mă bucur prea tare pentru a nu se întâmpla ceva neplăcut.

Prima ecografie

Au trecut mulți ani de la prima ecografie de sarcină, însă mi-o aduc aminte ca și cum ar fi fost acum câteva luni. Cred că este un moment cu adevărat special pe care ți-l amintești toată viața.

Deși știam cum urmează să decurgă lucrurile, am fost extrem de nerăbdătoare să aud bătăile inimii noului îngeraș, iar când a venit momentul mult așteptat am simțit cum m-a trecut un fior, de parcă experimentam prima dată această senzație.

Primele investigații

În această parte a sarcinii pot spune că am resimțit sentimente de teamă și grijă mai mari decât la primul bebe. De la prima sarcină și până acum am aflat despre o groază de riscuri care pot să apară, am citit o grămadă de articole cu bebeluși cu probleme, iar pe de altă parte eu nu am întinerit așa că lista riscurilor care mi-au zdruncinat emoțiile a fost mai mari. Cu toate astea, toate analizele au ieșit bune de la cap la coadă.

Primele mișcări

Dacă la primul bebe am simțit primele furnicături pe la 16 săptămâni și nu eram sigură dacă sunt sau nu generate de bebe, al doilea bebe și-a făcut simțită prezența pe la 14 săptămâni.

La al doilea bebe am fost pregătită să simt furnicăturile și am fost mai atentă la fiecare chiorlăit de mațe ca nu cumva să le confund cu vreo tumbă a bebelușului și să pierd momentul. Bucuria a fost de nedescris în momentul în care am simțit cu adevărat că un suflețel crește în burtica mea.

De data aceasta am experiementat chiar și ceva nou: sughițul bebelușului, Mi s-a părut foarte interesant întrucît nu a fost doar o mișcare neindetificată, în momentul acela știam exact ce face 🙂

Nașterea

Ambii copii i-am născut în același mod și deși știam ce urmează să se întâmple nu pot să zic că nu am avut emoții. Eram pe de o parte nerăbdătoare să îmi țin îngerașul la piept, iar pe de altă parte speram să nu apară complicații la naștere.

Se spune că fiecare sarcină este unică și într-adevăr așa este. În cazul meu emoțiile au fost la fel de intense, iar acum pot spune că sunt o mămică fericită și împlinită.

Tu cum ai resimțit emoțiile în sarcină? 🙂

Leave a Reply