Deschidem o grădiniță
Deschidem o gradinita

Deschidem o grădiniță

La începutul lunii martie am participat la o discuție cu câteva mămici din cartierul în care locuiesc legat de numărul mic de grădinițe din zona. Am discutat despre lipsa locurilor, faptul că bebelușii au nevoie de atenție sporită și de un mediu blând și primitor în care să se dezvolte, lucru care mi-a rămas cumva în minte, fiind mămica unui copil care abia a intrat în colectivitate.

Astfel că seara am aruncat o idee în discuția cu Gigi (soțul meu) și i-am zis: ”Cum ar fi să deschidem noi o grădiniță și să o facem așa cum am vrea noi să fie mediul în care Iulia să își petreacă următorii 5 ani?” Și așa a început totul. O idee spusă cu voce tare s-a transformat într-un plan, am început să creionăm idei și să ne interesăm de ce ar trebui să facem în acest sens. Niciunul dintre noi nu are experiență în domeniu, înafară de creșterea propriilor copii, așa că a fost nevoie să descoperim o grămadă de lucruri pe parcurs.

Am început să vorbim despre visul nostru cu fiecare persoană care ne-a ieșit în cale și am avut noroc să întâlnim pe parcurs o mulțime de oameni care ne-au ajutat cu sfaturi din propria experiență, ne-au îndrumat catre specialiștii de care am avut nevoie sau ne-au încurajat în diferite moduri.

Pasul cel mai mare pe care l-am depășit până acum a fost găsirea unui spațiu potrivit, în care cei mici să se simtă în largul lor, să își descopere pasiunile, să vină cu drag și să fie ușor accesibil. A fost o muncă continuă de 3 luni în care am sunat zeci de agenți, am pus anunțuri online, am împărțit pliante în cutii poștale și pe mașini, am vorbit cu oamenii de pe stradă și cu prieteni. Au fost multe piedici pe parcurs care ne-au pus pe gânduri, momente în care eram pe cale să renunțăm, însă de fiecare dată am primit susținerea celor din jur în a continua.

După această perioadă de încercări am găsit pur întâmplător o casă în zona Dristor, aflată pe strada Breaza numărul 78. Instant ne-am îndrăgostit de ea și am început să visăm la ce putem creea acolo. Înainte de a semna contractul, am chemat un specialist în protecția împotriva incendiilor pentru că siguranța este foarte importantă pentru noi. Am avut ceva emoții întrucât ne doream ca totul să fie bine, iar odată ce ni s-a confirmat că este în regulă, ne-am apucat de treabă. Am început renovarea și amenajarea spațiului, precum și colaborarea cu specialiști în educație pentru a putea să primim copii începând cu jumătatea lunii iulie.

Cu siguranță va fi un drum lung, cu multe lucruri de învățat, obstacole de depășit, dar vom scrie împreună multe povești minunate decorate cu zâmbetele celor mici 🙂

*Photo by Tanaphong Toochinda on Unsplash

Leave a Reply