Cum am ales grădinița Iuliei

Cum am ales grădinița Iuliei

În curând Iulia va împlini 1 an și 2 luni așa că ne-am gândit că ar fi momentul potrivit să ne gândim la integrarea ei în colectivitate. La grădiniță va putea socializa cu copiii de vârsta ei și își va dezvolta noi abilități îndrumată de persoane cu pregătirea necesară.

Pentru a alege grădinița am avut în vedere 3 criterii foarte importante pentru noi:

  1. Să fie aproape de casă

Am căutat pe Google grădinițele private care să fie la maxim 30 de minute de mers pe jos. Nu ne place să depindem de mașină și de trafic așa că distanța față de casă a fost primul filtru pe care l-am aplicat. După ce am obținut o listă mai scurtă, am sunat la fiecare în parte să vedem dacă au locuri disponibile și dacă primesc copiii de vârsta ei. Am avut noroc să găsim o grădiniță care este chiar aproape de școala lui Adrian.

2. Să aibă o curte suficient de mare și amenajată pentru copiii de vârsta ei

Joaca în aer liber este un lucru foarte important și cu atât mai mult pentru cei mici. Timpul petrecut în aer liber le poate influența pofta de mâncare, starea de spirit și calitatea somnului. Am vrut că grădinița să aibă o curte încăpătoare raportat la numărul de copiii, să fie echipată adecvat și să nu existe pericole de accidentare cauzate de amenajarea nepotrivită.

3. Să fie un loc primitor cu personal prietenos cu copiii

Am ales să mergem să vizităm grădinița toți 4 și am făcut o alegere super. Doamnele ne-au întâmpinat cu mare drag, au avut răbdare să ne dea toate informațiile, să ne prezinte sediul, condițiile și să ne răspundă la toate întrebările, atât ale noastre, cât și ale lui Adrian. Mi-a plăcut mult cum au interacționat cu Iulia și cu Adrian, modul în care au vorbit cu ei, chicotelile cu Iulia, pur și simplu se vedea că le face plăcere să fie în preajma copiilor.

Instinctul îmi spune că va fi o experiență minunată pentru Iulia și că doamnele o vor ajuta să se integreze ușor și să învețe o grămadă de lucruri noi 🙂

Tu cum ai ales grădinița pentru copilul tău? 🙂

Leave a Reply