Cum aduc banii fericirea

Cum aduc banii fericirea

Majoritatea oamenilor își doresc să aibă din ce în ce mai mulți bani, însă de multe ori acest lucru vine cu sacrificii. Fie împuținarea timpului liber, fie chiar cu riscul sănătății câteodată. În aceste cazuri banii nu aduc fericirea, ci doar promisiunea ei la un moment dat.

Cu toate astea, există și moduri în care banii reușesc să ne facă mai fericiți. Citeam de curând cartea Stăpânește jocul a lui Tony Robbins și am descoperit cum este posibil. Iată metodele prin care poți deveni mai fericit cu ajutorul lor:

  1. Investește în amintiri

Dacă m-ar întreba cineva ce m-a făcut fericită în ultimii cinci ani aș răspunde fără să stau pe gânduri că momentele petrecute cu familia mea. Fiecare ieșire, vacanță, escapadă sau pur și simplu o plimbare prin parc a adus momente frumoase care se păstrează în cutia cu amintiri.

Chiar și atunci când mergem să mâncăm ceva ce ne place într-un loc frumos sau savurăm desertul preferat este ceva ce ne face mai fericiți. Așa că banii contribuie la fericire prin experiențe împreună.

2. Investește în dezvoltarea personală

Fie că este vorba despre un corp mai atractiv, despre un curs care să ne ajute în dezvoltarea carierei sau despre un curs care să ne ajute să aprofundăm un hobby, banii pot ajuta în acest sens.

Dintotdeauna mi-am dorit să învăț să cânt la pian, iar în prezent investesc în acest hobby. De fiecare dată când mă așez în fața painului simt că dipar grijile, oboseala și orice alte gânduri și am un sentiment de bucurie care nu se poate compara cu altă activitate.

3. Cumpără timp pentru tine

Știu că o să spuneți că timpul nu se poate cumpăra și aveți dreptate, însă aici vreau să vă vorbesc de fapt despre ”externalizarea” activităților recurente care ne consumă timp și energie. În această categorie intră curățenia casei, gătitul, cumpărăturile, achiziția de diferite bunuri etc. Folosind banii puteți apela la servicii externe care să se ocupe de aceste lucruri rămânându-vă mai mult timp liber. Iar asta permite crearea de momente frumoase.

Personal încerc să externalizez cât pot de mult și de des. Bineînțeles că sunt situații în care prefer să merg eu la piață sau să gătesc, însă nu zic nu când se ivește ocazia să ”câștig” timp și să îl folosesc cu cei dragi.

4. Investește în ceilalți

Atunci când dăruiești ceva un sentiment de bucurie se strecoară în sufletul tău, așa suntem noi ca oameni construiți. Nu este nevoie să cheltui sume uriașe pentru a suprinde pe cineva. Câteodată o mică atenție venită într-un moment neașteptat poată să aducă un zâmbet mai mare.

Chiar dacă pare greu de crezut, aceste patru metode chiar funcționează, iar partea bună este că nu este nevoie să cheltuim o avere pentru ele. De fiecare dată când ne simțim mai bine noi cu noi suntem mai fericiți.

Ție care îți face cu ochiul? 🙂

*Photo by Christine Roy on Unsplash

Leave a Reply