Cum a fost deschiderea Iuladi Kids

Cum a fost deschiderea Iuladi Kids

Nu de mult povesteam de faptul că vrem să deschidem o grădiniță, iar acum am revenit cu acest articol în care o să vă spun pe scurt ce a capitole sunt de acoperit întrucât am primit multe întrebări pe această temă.

  1. Sediu

Totul a început cu găsirea unui sediu potrivit pentru grădiniță care să fie suficient de mare pentru activitățile desfășurate de copii, să fie luminos, să aibă curte și să fie ușor accesibil. După căutări intense de aproximativ 3 luni (intermedieri cu agenți imobiliari, anunțuri online peste tot, împărțit pliante, vorbit cu oameni pe stradă, întrebat prieteni etc) am reușit să găsim o clădire în Strada Breaza Nr 78 (zona Dristor), locul în care a început povestea Iuladi Kids.

2. Renovarea

Atunci când te muți în casă nouă, este nevoie să începi cu o igienizare. Ei bine, atunci când pregătești locul pentru o grădiniță este nevoie de mai mult de atât. Astfel am început renovarea casei și a curții care a durat câteva săptămâni, iar atunci când vorbești de o clădire mare orice modificare presupune un volum mai mare de muncă. Am fost norocoși să găsim o echipă care și-a respectat termenul astfel că am putut începe amenajarea la timp.

3. Amenajarea interioară

Ne-am dorit să amenajăm totul cât se poate de atractiv și vesel pentru cei mici întrucât vor sta o bună parte din zi la noi. Pentru a face asta am decorat primele 2 săli tematic, respectiv sala ”Baloanelor” pentru copiii cu vârsta de 1-3 ani și sala ”Lumea subacvatică” pentru cei cu vârsta de 3-6 ani. Reacția celor mici nu a întârziat să apară. În timpul vizitelor, am primit aprecierea celor mici prin diferite exclamații sau chiar și lacrimi întrucât își doreau să mai stea. Pentru următoarele camere avem în minte alte teme la fel de haioase și interesante însă o să vi le dezvălui la momentul potrivit.

4. Bucătăria

Inițial ne gândeam să pornim cu sistem de catering pentru mesele celor mici, însă la momentul potrivit am avut noroc să o întâlnim pe bucătăreasă. Ea ne-a îndrumat în demersurile necesare pentru a porni cu propria bucătărie, ne-a ajutat cu sfaturi prețioase și ne-a împărtășit din experiența ei de aproape 10 ani de gătit pentru prichindei. A fost una dintre cele mai bune decizii să avem bucătărie proprie, iar acum mâncăm zilnic mâncare delicioasă pregătită în grădiniță.

5. Curtea

Curtea a suferit una dintre cele mai mari transformări. Am creat un mediu sigur pentru cei mici acoperind podeaua cu elemente prietenoase în cazul în care cei mici se împiedică, am acoperit colțurile ascuțite care îi pot răni, am creat zone cu umbră pentru a putea petrece cât mai mult timp în aer liber și am securizat zona de acces pentru a limita accesul direct al copiilor direct în stradă. Ulterior am accesorizat cu jucării și elemente distractive, dar și culori jucăușe și atractive. O bună parte din lucruri sunt făcute de noi, iar satisfacția este și mai mare de fiecare dată când intăm pe poarta grădiniței.

Amenajarea nu se termină aici, este un lucru la care vom veni constant cu îmbunătățiri, însă din feedback-ul primit de la cei mari si de la cei mici, suntem pe drumul cel bun.

6. Personalul

Cu ajutorul persoanelor care ne-au susținut în acest parcurs, am reușit să cunoaștem oameni implicați, cu experiență, empatici care își doresc să stea în preajma copiilor și să îi ajute să descopere lumea înconjurătoare. Astfel că echipa Iuladi Kids a început să se formeze frumos și natural, iar mediul pe care vrem să îl creionăm a început să prindă viață.

7. Partea administrativă

Aceasta a fost una dintre cele mai complexe lucruri pe care le-am avut de făcut pentru a porni la drum. Aveam o idee despre ce avem de făcut, însă pe parcurs am aflat de o mulțime de alte lucruri necesare într-o astfel de activitate. Din fericire, ne-au ieșit în cale specialiști care ne-au îndrumat astfel încât să reușim să pornim la drum.

8. Siguranță și sănătate

Pentru a ne asigura că facem tot ce ține de noi în ceea ce privește siguranța și sănătatea copiilor, am făcut următoarele lucruri:

  • Am montat filtre de apă pentru a ne asigura că apa pe care le-o dăm copiilor este de cea mai bună calitate
  • Am amenajat bucătărie proprie pentru a avea control asupra alimentelor servite copiilor și avem preparate pe bază de carne de curcan și vită (nu folosim prăjituri din comerț, mezeluri, prăjeli, exces de zahăr sau alte lucruri care nu sunt potrivite alimentației copiilor)
  • Am montat un dezumidificator în zona bucătăriei pentru a preveni igrasia și mucegaiul
  • Am luat măsurile necesare pentru intervenția în caz de incendiu
  • Am achiziționat o lampă UV pentru dezinfectarea spațților, iar împreună cu triajul vom reduce numărul de microbi
  • Acordăm o importanță mare primului ajutor așa că personal am participat la cursul de prim ajutor, urmând ca pe rând fiecare om din echipă să participe și să învețe manevrele esețiale

9. Promovare

Odată stabilită data de început am intrat în cursa cronometru de a promova grădinița. Astfel că Gigi, împreună cu o prietenă, au creat site-ul www.iuladikids.ro, iar eu m-am ocupat să creez conturi pe rețele de social media. Pe lângă asta, am vorbit cu toată lumea despre Iuladi Kids :). În prezent avem o echipă specializată care ne ajută cu partea de promovare și prieteni care ne recomandă cu fiecare ocazie.

10. Vizitele în grădiniță

Înainte de a finaliza amenajarea, am lansat un formular de pre-înscriere pentru a programa ulterior vizitele. Spre surprinderea noastră, în 1 săptămână, s-au înscris pe listă aproximativ 60 de persoane interesate să ne facă o vizită să ne cunoască. După prima săptămână de vizite au început să apară primele înscrieri însoțite de aprecieri pentru ce am reușit să facem până acum. Nu îmi imaginam că sunt așa multe persoane în căutare de creșă și grădiniță. Pare că în curând va fi nevoie să începem amenajarea celei de a treia sală 🙂

Continuăm pe drumul Iuladi Kids încrezători că am reuțit să creăm locul în cei mici își doresc să revină de fiecare dată, învăță lucruri interesante și utile într-un mod inovator.

Vă așteptăm cu drag să ne faceți o vizită și să vedeți la ce am lucrat vara asta!

Leave a Reply