Cu bebe la mare

Cu bebe la mare

Dacă avem de ales între munte și mare de cele mai multe ori vom alege marea. Ne place foarte mult bălăceala așa că nu stăm pe gânduri prea mult înainte sa luăm decizia de a mai da o fugă pe litoral.

Vara asta am mers la mare în noua formulă, împreună cu bebelina noastră. Iată cum ne-am pregătit și ce am făcut:

  1. Cum am ales plaja pe care să mergem

În vremurile în care trăim, la orice oră din vară este cald, așa că pe lângă orele potrivite am ales și plajă cu umbrelă de paie. Spre deosebire de umbrelele de pânză, umbrelele de paie blochează mai bine razele soarelui și la umbra lor este cu adevărat mai răcoare. Noi am stat în principiu în Constanța așa că am ales să mergem la plaja 3 Papuci.

2. Intervalul în care am fost la plajă

Deși copii sunt destul de matinali, rutina de dimineață este destul de lungă așa că cel mai devreme am reușit sa ajungem la ora 9 pe plajă. Am avut grijă să nu depășim ora 11.00 cu cea mică pe plajă, timp în care am ținut-o doar sub umbrelă. În zilele în care am fost în a doua parte a zilei la plajă, am fost după ora 16.30-17.00.

3. Crema de plajă

Pentru momentele în care am stat pe malul mării și i-am băgat piciorușele în apă am ales să folosim crema de plajă de la La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics. După ce am cerut părerea și altor mămici am ales să o cumpăr pe asta întrucât se poate folosi la bebeluși și este specială pentru pielea sensibilă. Are un miros discret și intră ușor în piele, lucru care este foarte util pentru un bebe care vrea să exploreze orice loc.

4. Ce scutec am folosit

Noi nu am bagat-o pe bebelină în apă, așa că am lasat-o cu scutecul ei obișnuit. Am ales să o ținem cu un tricou sau cu o rochiță lejeră din bumbac și la malul mării și sub umbrelă.

5. Ce am luat cu noi pe plajă

Deși este mai greu de deplasat pe plajă, am luat totuși căruțul cu noi pentru momentele în care bebe a vrut să doarmă. Am avut la noi lapte praf, sticlă cu apă, iaurt, banană, scutece, servețele uscate, servețele umede, haine de schimb, cremă de plajă și ceva de pus pe cap.

Deși fetiței nu prea i-a plăcut apa mării, nisipul i s-a părut interesant și a stat cu piciorușele să îl descopere. Cu bebe la mare a fost o experiență frumoasă în 4 și așteptăm cu nerăbdare următoarea escapadă.

Leave a Reply