Cărnița bebelușului

Cărnița bebelușului

Proteinele au un rol important în dieta fiecăruia, iar atunci când vine vorba de începerea diversificării cele mai frecvente întrebări sunt cele legate de tipul de carne pe care îl vom adăuga în meniu, la ce masă, la cât timp de la începerea diversificării.

Noi am început diversificarea de curând și am pornit de la aceleași întrebări, însă și altele așa că am decis să împart cu voi cum am procedat.

Tipul de cărniță

Carnea de pui este una dintre cele mai frecvent folosite și este ușor de digerat și preparat așa că la noi a câștigat lozul câștigător. Cu atât mai mult, noi îi știm pe cei de la Pui de curte de la care ne aprovizionăm cu carne de pui și ouă crescute în curte. Ca și parte folosită, pentru dieta bebelușului am ales pieptul de pui.

Păstrarea cărniței

Bebelușul mănâncă o cantitate mică de alimente așa că am avut nevoie de o metodă creativă de a păstra carnea la congelator. În același timp a fost necesar să putem folosi din ea fără a o dezgheța de fiecare dată. Astfel am decis să o tăiem cubulețe, suficient cât pentru o masă și să o depozităm la frigider în formele de gheață.

Am sterilizat forma de gheață, am pus în fiecare compartiment o bucățică, iar apoi am bagat-o într-o punga cu zip pentru a se păstra în condiții cât mai sigure. Acum de fiecare dată când avem meniu care conține carne, scoatem câte un cubuleț și îl gătim.

Piept de pui tăiat pentru congelator
Carne pregatită pentru depozitare în congelator

Introducerea cărniței în meniul bebelușului

Am citit câteva păreri legate de momentul potrivit pentru acest pas, am cerut părerea medicului pediatru și am mai vorbit și cu prietene care au bebeluși mai mari și au trecut cu succes de această perioadă. Decizia noastră a fost să adăugăm carnea după ce i-am servit iaurt și brânzică de casă, iar acest lucru s-a întâmplat la sfârșitul celei de a doua săptămână de diversificare.

La acel moment bebe deja se obișnuise cu mâncatul cu lingurița și cu diferite texturi așa că a fost mâncat fără probleme. O servim la masa de prânz împreună cu legumele.

Cât de frecvent îi oferim carne

Ca în toate aspectele ce țin de bebelușie, fiecare părinte trebuie să se informeze și să ia decizia cea mai potrivită copilului său în funcție de evoluție și preferințe. Noi am decis că îi vom da carne de 3 ori pe săptămână, încercând să diversificăm cu brânzică de casă, iaurt și ou ca alte surse de proteine.

Prepararea cărnii

Până acum i-am oferit carne doar fiartă, însă pe măsură ce va mânca și bucățele o vom pregăti și la abur. Am fiert carnea separat cateva minute pentru a da spuma la o parte și ulterior am adăugat-o peste legume pentru a fierbe împreună. Consider că procedând astfel este sigur, iar mâncarea va avea un gust cât mai aproape de o mâncare normală.

Servirea cărnii

Am încercat să o mărunțesc cu blenderul odată cu legumele, însă nu am avut un rezultat prea grozav, așa că am apelat la mărunțirea cu cuțitul. Peste carnea mărunțită adaugăm legumele făcute la blender întrucât s-a dovedit a fi soluția ideală pentru noi.

Carne de pui mărunțită la cuțit

Sper ca ideile de mai sus să vină ca răspunsuri la întrebările tale sau să te ajute să iei deciziile care se potrivesc cel mai bine bebelușului tău. Dacă ai și alte trucuri sau idei nu ezita să pui un comentariu.

Poftă buna bebelușilor 🙂

Leave a Reply