Brânzică de casă pentru bebeluși

Brânzică de casă pentru bebeluși

Majoritatea alimentelor conțin sare, zahăr sau conservanți așa că atunci când vine vorba despre meniul bebelușului este necesar să găsim soluții de produse pe care să le facem în casă într-un mod cât mai natural.

Alături de iaurt, brânzica de casă este unul dintre primele alimente de origine animală adăugate în meniul celui mic. Este ușor de asociat cu alte alimente întrucât nu are un gust puternic, ușor de mestecat întrucât este moale și conține calciu necesar în dezvoltarea armonioasă a bebelușilor.

Noi am preferat să facem brânzică de casă pentru bebelușa noastră folosind lapte și iaurt. Iată reteța rapidă și ușoară pe care o folosim.

Ingredinte:

  • 250 ml lapte 3,5 % grasime
  • 75 gr iaurt gras (noi folosim iaurt stil grecesc de 10% grasime, dar se poate folosi și cu mai puțină grăsime)

Într-un recipient se pune laptele la fiert la foc mic ca să nu dea în foc. Când începe să fiarbă se pune iaurtul (aproximativ 5 lingurițe). Se lasă să fiarbă până începe să se închege brânzica, adică 1-2 minute.

După ce s-a separat, se toarnă conținutul într-o sită sau o strecurătoare pentru a separa brânzica de zerul rămas.

Fiind proaspătă, brânzica trebuie consumată repede întrucât începe să se altereze. Noi facem rețeta de mai sus și o împărțim în două jumătăți. O jumate o va consuma la masa pentru care am pregătit-o, iar cealaltă jumate va sta la frigider, într-un recipient stocare cu capac, până a doua zi când va fi servită.

În prezent noi servim brânzică la micul dejun împreună cu fructe, dar și la prânz împreună cu pireuri de legume atunci când nu adăugăm cărniță.

Tu cu ce combini brânzica atunci când o servești bebelușului tău? 🙂

Leave a Reply