Bebe și spălatul pe dinți

Bebe și spălatul pe dinți

Usor ne îndepărtăm de viața de bebeluș în adevăratul sens al cuvântului și ne apropiem de viața de copil. Iar parte din acest nou capitol este și spălatul pe dinți. După ce au apărut primii dințișori (poti citi aici despre această experintă) au apărut și întrebările legate de curățarea acestora.

După ce am făcut un mic research despre acest subiect am ales să folosesc pasta de dinți Nenedent Baby. Iată de ce:

  • Se poate folosi începând cu vârsta de 6 luni
  • Nu necesită clătire ceea ce este esențial la un bebe care nu știe să facă acest lucru
  • Nu are gust și nu influențează diversificarea introducând diferite arome
  • Vine împreună cu un degetar de silicon pentru curățare
  • Un bob mic de pastă de dinți este suficient pentru a spala atât cei patru dinți de sus, cât și pe cei patru de jos
  • Ca si in cazul celor mai mari, recomandarea este ca dintii sa fie curătați dimineața si seara

Procesul de spălat pe dinți a început ca o joacă. Inițial l-am introdus în ritualul de seară. După baița, puneam degetarul pe deget, un bob mic de pastă de dinți și la treabă. Am fost norocoși că Iulia vrea să ronțăie tot așa că nu a fost greu să o convingem să deschidă gura.

După ce au început să apară și restul dinților, din ce în ce mai mari și mai ascuțiți, Iulia ronțăia din ce în ce mai tare degetarul de cauciuc. Deși aveam protecție, dacă reușea să mă prindă de deget se simțea și prin degetarul de silicon câte un mic colț.

Am reușit să deprind mișcări ca să nu mă și muște, însă după ce au apărut toți dinții am decis să trecem la o periuță de dinți de bebe. Am ales să folosim periuța Oral-B Stages pentru copii care se poate folosi începând cu vârsta de 4 luni. A fost o alegere bună pentru că are perii foarte moi și o pot manevra mai ușor reușind să spăl dinții pe toate părțile. Bineînțeles că și periuța de dinți are parte de ronțăiala ei, dar cine a zis că spălatul pe dinți nu poate fi distractiv? 🙂

În această perioadă este important să îi împrietenim pe cei mici cu spălatul pe dinți dimineața și seara întrucât vor face asta toată viața. Iar bazele unei igiene orale bune începe de la primii dinți 🙂

Tu cum ai început cu spălatul pe dinți și ce produse folosești?

Leave a Reply