Știai că sau 5 lucruri pe care nu le știai despre copii

Știai că sau 5 lucruri pe care nu le știai despre copii

👶Chiar dacă ești părinte deja, cu siguranță există încă lucruri pe care nu le știi despre copii.

🐥Spre exemplu, știai că micuții care, în mod constant cer atenția părinților, se vor transforma în adulți care colaborează ușor cu ceilalți și care învață lucruri noi foarte rapid? Acest lucru este demonstrat de un studiu publicat in revista Child Development.

🐥Știai că propriile cuvinte sună diferit pentru copii?

Potrivit unui studiu, adulții își monitorizează vocile astfel încât să sune exact așa cum își doresc. Însă, „un copil de doi ani nu își monitorizează feedback-ul auditiv așa cum o fac adulții, ceea ce înseamnă că folosesc o strategie diferită de control a ceea ce spun”, susține omul de stiinta danez care a condus studiul.

🐥Știai că lipsa somnului de după-amiază poate duce la tulburări de comportament?

Oamenii de știință au observat că dacă nu dorm dupa-amiaza, copiii se pot confrunta cu „mai multă anxietate, o scădere a nivelului bucuriei și a interesului și cu o reducere a abilității de a rezolva problemele”. Conform studiilor, copiii care au ratat puiul de somn nu au fost capabili să „se bucure de experiențe noi și interesante și să se adapteze la noi frustrări”.

🐥Știai că sunt șanse mai mari ca un copil de doi ani să copieze acțiunea pe care au văzut-o repetată de alți trei copii de aceeași vârstă decât dacă ar fi fost repetată doar de unul dintre micuți, sustine un studiu publicat in revista Current Biology?

Se pare că „presiunea” anturajului se manifestă de la cele mai fragede vârste.

🐥Știai că înainte de anii `80 oamenii de știință credeau că bebelușii și copiii mici trăiesc în clipa prezentă, fără nicio memorie din trecut? Douăzeci de ani mai târziu, un studiu a arătat că un copil de trei ani, își putea aminti că a vizitat un parc de distracții în urmă cu 18 luni.

Aici cred că putem glumi și le putem răspunde curioșilor care întreabă de ce ne luăm copiii cu noi în vacanțe pentru că oricum nu își amintesc nimic.

🌟Nu știm câte știm sau câte mai avem de aflat despre micuții din viața noastră, dar sunt sigură că și tu, ca și noi, faci tot posibilul să devină adulți cât mai echilibrați.

👉Ce părere ai despre ceea ce ai aflat azi?

Un articol marca Iuladi Kids

Leave a Reply