2 metode de combatere a furiei la copii

2 metode de combatere a furiei la copii

În zilele noastre fiecare zi reprezintă o provocare de a depăși momente care ne pun răbdarea la încercare. Dacă noi ca adulți reușim să ne gestionăm sentimentele datorită antrenamentului de o viață, în ceea ce îi privește pe copii lucrurile sunt o idee mai complicate.

Citind de curând cartea Creierul copilului tău de Daniel J. Siegel și Tina Payne Bryson am descoperit două metode eficiente cu ajutorul cărora îi putem ajuta pe copii să își recapete zâmbetul.

1. Explică-i copilului că stările durează un timp limitat

În carte este menționat că fiecare sentiment negativ durează în medie aproximativ 90 de secunde, iar după această perioadă lucrurile nu vor mai fi așa sumbre. Explicându-i copilului că starea respectivă este trecătoare și că nu este ceva ce îl caracterizează cu adevărat îl va face să vadă și dincolo de acel moment tensionat.

Pentru a pune în aplicare această metodă este necesar să porniți un cronometru care să numere cele 90 de secunde, iar dacă dupa 90 de secunde starea nu s-a schimbat la nivelul pe care îl doriți, puteți agrea să mai cronometrați încă 90 de secunde.

Pe lângă cronometru mai este necesar să stabiliți cum se vor desfășura cele 90 de secunde și unde. Dacă va vrea să petreacă acel timp în camera în care s-a întâmplat lucrul care l-a supărat sau în alt loc, dacă va dori să stea împreună cu cineva sau singur.

2. Faceți mișcare împreună

Mișcarea corpului va duce la generarea de adrenalină care va ajuta la schimbarea stării de furie, nervozitate sau tristețe. Majoritatea copiilor sunt încântați când aud de competiții sau când trebuie să facă ceva împreună cu părinții, așa că profitați de ocazie să faceți o întrecere, să dansați împreună pe o melodie preferată sau pur și simplu să faceți orice fel de mișcare.

Noi am încercat ambele variante pentru a depăși momente de furie, supărare sau tristețe și am ramas surprinși să constatăm că funcționează cu adevărat. 

Zile cu zâmbete vă doresc 🙂 

*Photo by Luz Fuertes on Unsplash

0 Reviews

Write a Review

Leave a Reply